HomeNieuws Een tevreden omgeving

Een tevreden omgeving

Actueel

Omgevingsmanagement is niet meer weg te denken uit projecten. Hoe groot of klein projecten ook zijn, de relevantie is er altijd. De druk op omgevingsgerelateerde aspecten neemt alleen maar toe. Het gaat hierbij niet alleen goede communicatie, maar ook om het managen van de belangen van de omgeving.

GAIM-Ede_018.jpg

De bijdrage van GAIM

GAIM helpt bij het opzetten en uitvoeren verschillende omgevingsmanagementtaken. We ontlasten het uitvoerende projectteam zoveel mogelijk door deze taken uit handen te nemen. In de tenderfase denken we ook actief mee. We doen een stakeholderanalyse waarin we bepalen hoe de omgeving eruitziet en wat er gebeurt. Ook benaderen we stakeholders om te kijken wat er leeft en wat bijzonderheden zijn. Deze kennis gebruiken wij om projecten op de beste manier tot uitvoer te brengen.

 

Bij projecten in uitvoering is de omgevingsmanager een onmisbare factor geworden. Hij zorgt bijvoorbeeld voor de contacten met de omgeving of regelt de vergunningen. Hij staat aan de lat om de bedachte plannen tot uitvoer te brengen.

Burgemeester Kuntzelaan

Bovenstaande rollen hebben wij ook vervuld in het project ‘Reconstructie Burgemeester Kuntzelaan’ in Barneveld. Door de dynamiek in het gebied – het betrof hier een weg door het centrum – was het managen van de belangen tijdens de uitvoering een heel belangrijk punt. In de tenderfase hebben wij het projectteam ondersteunt door mee te denken in een doordachte aanpak. Onze omgevingsmanager verzorgde tijdens de uitvoering de daadwerkelijke afstemming met de ondernemers in het gebied. Daarnaast verzorgde hij de algemene communicatie over het project naar belanghebbenden via een projectwebsite en een nieuwsbrief.

 

Doordat in diezelfde periode ook verschillende evenementen plaatsvonden was er een extra afstemming nodig met nog een aantal andere organisaties. Door de grondige stakeholderanalyse hebben wij tijdig afstemming kunnen verzorgen met deze partijen. Dit heeft ertoe geleid dat de werkzaamheden door konden gaan en de evenementen geen hinder hebben ervaren. Aan het einde is een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd waar belanghebbenden een 8,0 hebben gegeven voor de communicatie bij de uitvoering. Een heel mooi resultaat!

Omgevingsmanagement nodig?

Heeft u een vraagstuk op het gebied van omgevingsmanagement of wilt u advies bij uw tender? Neem dan contact op met Krista IJzerman, zij vertelt u graag over de mogelijkheden.

Gerelateerde informatie

+