HomeNieuws GAIM boekt succes met regionaal tenderteam

GAIM boekt succes met regionaal tenderteam

Actueel

In 2017 schreef het tenderteam van GAIM samen met KWS Infra vestiging Amsterdam - Heerhugowaard het beste plan voor Gemeente Amsterdam. Bijzonder aan deze tender was de teamsamenstelling: het kernteam bestond voornamelijk uit GAIM medewerkers. Binnenkort start de uitvoering van het project "Maaiveldinrichting Kop Weespertrekvaart", waarvoor GAIM ook het uitvoeringsontwerp (UO) en het BIM ontwierp.

snapshot (1).jpg

Succesfactoren

De combinatie van een tendermanager, EMVI redacteur, civiel technisch ontwerper en risicomanager van GAIM en een uitvoerder en calculator van KWS bleek een succesvolle invulling van het tenderteam. Uit de evaluatie bleek de KWS vestiging positief over onze samenwerking te zijn. Met name de inzet van het complete team binnen de tender werd gewaardeerd. De bedrijfsleiding gaf aan dat de initiële vraag aan GAIM ("pak deze tender voor ons op") naar tevredenheid is opgepakt. De vestiging voelde zich volledig ontzorgd door ons tenderteam.

BIM proces

In de vorm van een Design & Construct uitvraag werd door Gemeente Amsterdam het project "Maaiveldinrichting Kop Weespertrekvaart" openbaar aanbesteed. In de uitvraag werd gevraagd naar optimalisaties van de uitvoeringskwaliteit op het gebied van samenwerking in engineering, faseringsvraagstukken en coördinatie van het werk. Onderdeel van de aanbestedingsstukken was een BIM (Bouw Informatie Model). Deze werd reeds door de opdrachtgever ontwikkeld tijden het bouwrijp maken van het gebied. Bij de inschrijving dienden wij een integraal BIM in waarin niet alleen de maaiveldinrichting, maar ook de planning was opgenomen.

snapshot (6).jpg

Kop Weespertrekvaart

In Amsterdam wordt hard gewerkt aan het gebied Overamstel. Het industriegebied verandert naar een stadswijk aan het water. Uiteindelijk komt er een driedelig stadsblok met ongeveer 350 woningen. Onderdeel van deze gebiedsontwikkeling is de wijk "Kop Weespertrekvaart". KWS Infra Amsterdam-Heerhugowaard legt de maarveldinrichting van dit deelgebied aan. Voor GAIM is het altijd leuk en interessant om van begin (tender) tot eind (uitvoering) betrokken te zijn bij dit soort mooie projecten. In september (2017) zijn de werkzaamheden begonnen die zeker vier jaar in beslag gaan nemen. Wij gaan binnenkort zeker een kijkje nemen!

 

Activiteiten GAIM tijdens de tender en in de werkvoorbereiding:

Projecten

Alle projecten

Gerelateerde informatie

+