HomeNieuws N204 Woerden – Lopik, Provincie Utrecht

N204 Woerden – Lopik, Provincie Utrecht

Actueel

Het uitvoeren van Groot Onderhoud aan een provinciale weg klinkt als een ‘gewoon’ project voor een wegenbouwer.  Maar de N204 is een drukke provinciale weg die langs het dorp Linschoten loopt. De weg dient tevens als toegangsweg voor naastgelegen huizen en bedrijven. Samen met het projectteam van KWS Infra Utrecht zijn onze EMVI-redacteur, omgevingsmanager en planner aan de slag gegaan.

EMVI

De Provincie Utrecht vroeg een plan van aanpak voor de aspecten ‘Werkvolgorde en Fasering’, ‘Bereikbaarheid, Veiligheid en Communicatie’ en ‘Duurzaamheid en Circulariteit’. De rol van GAIM had vooral te maken met de omgevingsanalyse, het bepalen van de planning en fasering en het schrijven van het plan van aanpak. Mede dankzij onze inzet kwamen wij voor dit project een integrale aanpak die resulteerde in minimale hinder voor verkeer en de omgeving én een optimale bereikbaarheid en veiligheid tijdens de uitvoering.

Samen Slimmer Bouwen

De uitvoeringstijd voor dit werk was zeer kort. Daarom hebben wij met alle verschillende disciplines een LEAN planningssessie gehouden. In deze sessie hebben wij de planning op dagniveau uitgewerkt en op elkaar afgestemd. Samen Slimmer Bouwen noemen we dat bij GAIM. Hiermee hebben wij de uitvoeringstijd kunnen verkorten tot 7 weken en kan de N204 een week eerder weer open.

Winnende strategie

Aan het begin van de tender organiseerden wij een sessie waarin wij samen met het projectteam de tenderstrategie bepaald hebben. In deze sessie analyseerden wij de uitvraag, gunningscriteria en de mogelijkheden voor KWS Infra Utrecht om zich te onderscheiden. De uitkomst was: ‘Drie keer een minimaal 8 op de EMVI-criteria én een scherpe prijs’. Met drie keer een 8 op het EMVI-plan en de beste prijs bleek dit de winnende strategie!

Gerelateerde informatie

+