HomeNieuws Risicomanagement bij GAIM

Risicomanagement bij GAIM

Actueel

Een vlekkeloze uitvoering die zonder problemen verloopt. Dat is de wens van ieder projectteam. Er ligt echter een duiveltje op de loer, namelijk: de ongewenste gebeurtenissen oftewel, risico’s. Risico’s bestaan er in allerlei soorten en maten. Van kleine administratieve foutjes tot grote bedrijfsongevallen met desastreuze gevolgen. Het zijn de gevolgen die achteraf zichtbaar zijn, maar in welke mate is vaak een verrassing. De grote vraag is natuurlijk: hoe kunnen we de risico’s zo goed mogelijk analyseren dat we de juiste maatregelen nemen om de gevolgen te voorkomen of te beperken?

Risico

Een doordacht proces

Voor ons betekent dat in de basis een goed risicomanagementproces, dat in iedere fase van een project in te zetten is. Dus van tenderfase tot uitvoering. Bij GAIM werken we met een eigen ontwikkelde werkwijze. We zetten de RISMAN-methode in waarbij we de volgende stappen doorlopen:

  1. Inventariseren
  2. Analyseren
  3. Kwantificeren
  4. Beheersen
  5. Evalueren
  6. Actualiseren

 

We hebben we dit proces inmiddels voor een aantal tenders en projecten in uitvoering toegepast. Zo hebben we de aanbesteding voor Sportpark Harga (Van Kessel Sport & Cultuur) mede dankzij goed risicomanagement gewonnen. Ook hebben wij het proces toegepast voor projecten in uitvoering zoals IGO A7/A28 (KWS Infra Zwolle) en de Aanleg van de alternatieve ontsluitingsroute ProRail (Gebr. Van Kessel).

Risicomanagement nodig?

Risicomanagement is op ieder project toepasbaar. Grootte en omvang bepalen niet of risicomanagement relevant is. Heeft u een uitdaging als het gaat om het beheersen van risico’s? Neem dan contact op met Krista IJzerman, zij vertelt u graag meer over onze aanpak.

Gerelateerde informatie

+