HomeNieuws Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Actueel

In maart 2016 ging het park WILDLANDS Adventure Zoo Emmen open. Een nieuw themapark in Nederland. KWS Infra Leek was betrokken bij de realisatie van de infrastructurele voorzieningen. GAIM was verantwoordelijk voor het maken van een Uitvoeringsontwerp (UO) op basis van een 3D-scan van een maquette.

werkzaamheden Wildlands Adventure Zoo Emmen

Grillige vormen

Voor GAIM was dit project geen alledaagse klus. Door het variërende landschap van het park was elke meter van de 22 hectare verschillend. De hoogte verschillen van het landschap werken als bariére voor de dieren. Het dierenwelzijn en de attractiewaarde waren de voornaamste eisen aan het ontwerp. Dit ontwerp vroeg veel van onze 3D-ontwerpers. Zo bestond het ontwerp uit:

  • Drie typen riolering (hemelwater, "grijswater" en vuilwater);
  • Kabels en leidingen (inclusief warmtenet);
  • Voetpaden, facilitaire wegen en infrastructuur voor diverse attracties;
  • Aanleg van ca. 8,5 km keerwand;
  • Grondverbeteringen voor bomen en struiken;
  • Inrichting habitat van verschillende dieren.
werkzaamheden Wildlands Adventure Zoo Emmen

Uitdaging

Het park bevat bovendien veel waterpartijen. Door de "speelse" vormen met rotspartijen aan de oevers van de waterpartijen, stond GAIM voor en uitdaging. GAIM maakte het UO voor de waterkerende situatie middels een folieconstructie. Ook heeft GAIM in opdracht van het park het zuiveringssysteem geïntegreerd in het nieuwe ontwerp van het dierenpark. Onze Engineers en Ontwerpleiders waren daarbij het middelpunt voor de afstemming en raakvlakken tussen Waterleiding Maatschappij Drenthe (WMD), verschillende werkmaatschappijen van VolkerWessels en de opdrachtgever van het park.

 

Activiteiten GAIM tijdens de werkvoorbereiding en uitvoering:

Gerelateerde informatie

+